Back
Case

Online product en beheersysteem voor deuren- en kozijnenproducent

  • Date: mei 30, 2018

  • Client: Have A Nice Day

  • Tags:

    ,

Scroll

00. Samenwerking

Over de periode van 1 jaar heb ik in opdracht van Have A Nice Day meegewerkt aan een online product en online beheersysteem voor een van de grootste deuren- en kozijnenproducent van Nederland.

De vraag was het bouwen van een website met productconfigurator waar kopers deuren en kozijnen kiezen voor hun nieuwe huis; een beheerplatform waarin aannemers projecten, assortiment en klanten beheren; en een overkoepelend beheersysteem voor de deurenproducent zelf.

Mijn rol

UX/UI/Visual Design

01. Start

Ik werd betrokken bij het project aan het begin van de UX-fase. Mijn taak was om het beheersysteem voor aannemers te ontwerpen. From scratch. Van een globale schets van functionaliteiten naar interactieve wireframes.

Door mij te verdiepen in complexe productlogica, technische systemen en de werkwijze en kennis van aannemers (de gebruikers), kon ik juiste oplossingen aandragen voor complexe interactie vraagstukken.

02. UX - Platform voor aannemers

Ik werkte interactieve high-end wireframes uit waarin alle elementaire functionaliteiten en flows werden uitgewerkt. De wireframes werden gepresenteerd aan het team en werden intensief getest en besproken met de Product Owners.

Door me steeds te verdiepen in complexe productlogica, technische systemen en de werkwijze en kennis van aannemers (de gebruikers), kon ik juiste oplossingen aandragen voor complexe vraagstukken.

(De gele nummers in het prototype verwijzen naar user stories op de backlog.)

03. Scrum team

We werkten in een scrumteam van 6-7 man samen met 2 product owners.

Zowel in de ontwerpfase, voorbereidingsfase als tijdens de productiesprints was ik vaak het eerste aanspreekpunt voor vragen m.b.t. requirements, concept en werking van bepaalde functionaliteiten.

04. Design - Platform voor aannemers

In voorbereiding op de productiesprints werd een basis voor het visuele interface ontwerp door een collega designer gemaakt, waarna ik de verantwoordelijkheid kreeg voor de verdere uitwerking van het aannemersplatform.

05. Design - Website voor bewoners

Gedurende het project kreeg ik ook verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en finetuning van het visual design van de website voor bewoners, en productconfigurator, waarvan een senior designer het UX en visual design had ontworpen.

Hier heb ik onder andere inspiratiepagina's, productoverzichtpaginas en detailpagina's van de configurator voor ontworpen.