Over mij

Ik ben jouw (nieuwe) digital design partner.

Freelance UX/UI/Visual Design expert voor bureaus.
Generalist voor kleine ondernemers en start-ups.

Momenteel ben ik niet beschikbaar voor nieuwe opdrachtgevers.

Matthijs van Son

Mijn achtergrond in Communication & Multimediadesign, brede interesse en internationale ervaring levert mij een uitgebreide skillset en inzetbaarheid op. Tijdens studie en stages heb ik mij gespecialiseerd op digitaal ontwerp voor interfaces, online producten en websites.

Bekijk ook mijn persoonlijke werk. Op zoek naar mijn CV? Here you go!

Ervaring

Momenteel werk ik als UX designer voor Jumbo Supermarkten. Eerder heb ik in opdracht van bureaus als Have A Nice Day en Intracto meegewerkt aan websites, beheersystemen, online producten en intranetten, voor bedrijven als Batavia Groep, Cadac, Stad Leuven.

Ik wordt voor korte of lange trajecten gevraagd om interactie ontwerpen (wireframes) te maken; een visuele stijl neer te zetten; een styleguide te ontwerpen; pagina’s uit te werken op basis van een styleguide, of interactieve prototypes voor testdoeleinden uit te werken.

Ook heb ik een aantal zelfstandig ondernemers en kleine ondernemingen geholpen hun online aanwezigheid te optimaliseren door het bouwen of professionaliseren van hun website; optimaliseren van vindbaarheid via SEO en advertentiecampagnes; het ontwikkelen van de huisstijl.

 

 

Expertises

UX/UI Design

Het creëren van functionele flows en blueprints en deze vertalen naar een visuele ontwerp met als doel een bruikbare en logische gebruikservaring te creeëren.

Visual Design

Het creëren (en manipuleren) van beelden en stijlen door middel van fotografie, illustratie, typografie, kleur, ruimte en lay-out. Gefocust op esthetiek, een passende uitstraling en een coherente gebruikservaring.

Prototyping

Het vertalen van functionele, visuele en interactieve concepten naar klikbare of animerende prototypes. Bijvoorbeeld dmv InVision, Principle en Marvel.

Nice to know

HTML/CSS/JS

Het ontwikkelen en tweaken van de voorkant van websites, simpele interacties. Prima working knowlegde.

Branding

Het uitwerken van logo’s, huisstijlen, merken, copy en iconen.

Online marketing

Potentiële klanten op de juiste momenten en op de juiste plekken bereiken door middel van advertentiecampagnes of e-mail marketing. Bijvoorbeeld dmv Adwords, Mailchimp.

Fotografie

Klik klik klik, retouch, Wow!